Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne denli esen ise buna bağlamlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında fiyat enseışını getirmektedir.

Ancak bu mevzuda alakadar yönetmelikler ve yerel otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate düzenınmalıdır. Her bina bağırsakin yangın riziko analizi mimarilmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna için belirlenmelidir.

Yangın Kapısının üzerinde panik amerikan bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas acil vaziyet anında bapnın kabil olan en az çağ kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu tertibat sayesinde kapı uslu bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlanabilir.

Yangın yönetmeliğine müsait bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları sıkışık anatomi topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut tatil yaptığı oylumlu binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak yangın kapısı kullanılmalıdır.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler ikrar edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri adidaki şekilde sıralanabilir:

Cam yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, cam malzemesinden mamultır ve çoğu kez çağcıl binalarda kullanılır.

Yangın çabucak insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesi bâtınin yangın kapısı son derece ciddi bir öneme sahiptir.

Taban kattaki dükkân ve benzeri yerlerde şahıs sayısı 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en münezzeh noktadan dış ortama oluşturulan bapya olan uzaklık 25 m’den az ise, yapı dışına birlik çıkış yerinde akseptans edilir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin aklı başında şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve metanet için yeğleme edilir.

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlamlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya girizgâhine yardımcı olacaktır.

Yangın merdivenleri yararlı aydınlatılmalı ve birebir fiilaretlemelerle belirtilmelidir. Evgin durumda insanların merdivenleri çabucak bulabilmeleri ve kullanabilmeleri önemlidir.

Report this wiki page